Møbeltapetsering

Nytt liv til gamle møbler

Start: mandag kl. 8:00

Slutt: lørdag kl. 12:00

Instruktør: Kirvil Haukelid

Plan

På dette kurset vil du lære de grunnleggende trinn i enkel stopping og trekking av møbler. Det er viktig å velge et restaureringsarbeid som svarer til den erfaring man har, ellers risikerer man å ikke bli ferdig i løpet av kurset. Kurslærer kan gi gode råd om valg av møbler og anbefaler at man starter med et lite og enkelt møbel for deretter å fortsette på et større, mer komplisert arbeid. Å ha mulighet til å veksle mellom to arbeider anbefales, da det til tider må bli litt venting på instruksjon. 

Når det gjelder stopping av sete med fjører, bør man ha en god del erfaring i snøring av fjører og stopping for å kunne gjennomføre et slikt arbeid på et kurs. Enkel stopping av seter med skumgummi anbefales. Lite møbel kan f.eks være spisestuestoler med løst eller fast sete og rygg, løse seter, pianokrakker og puffer. Større møbel kan være for eksempel en lenestol eller en sofa, men det frarådes sterkt å gå i gang med en ørelappstol, med mindre du har arbeidet mye med møbeltapetsering. 

Enkel pussing, patinering og voksing av treverk kan også læres på kurset

 

Undervisning

Kurset vil bli lagt opp både med individuell- og gruppe-undervisning. Møbler er forskjellige og krever derfor forskjellige teknikker. Vi vil gå igjennom noe teori og historie om møbeltapetsering.

Utstyr

Alt nødvendig verktøy, materialer, stoff og pyntesnorer kan kjøpes gjennom kurslærer. Nødvendig verktøy og materialer er avhengig av type møbel og det er viktig å velge riktig. Det er derfor viktig at kurslærer får oversikt over type møbel for å kunne bestille riktig verktøy og materialer.

 

Bestilling av materialer kan skje enten ved fremmøte på verksted hos lærer på Hamar eller ved å sende bilder og beskrivelse av møbel det skal jobbes med på mail: kirvil.haukelid@gmail.com.

Ta med behagelige klær og sko som tåler en støyt. Det blir mye støv og lo.

Besøk Kirvils FB-side her.

Hjerleid

Jøndalsvegen 3 B, 2662 Dovre
Tlf. (+47) 61 24 05 51 / (+47) 932 81 930
post@hjerleid.no

© HJERLEID