Smiing

Kurs i smiing

Start: mandag kl. 8:00

Slutt: lørdag kl. 12:00

Instruktør: Terje Granås

Læringsmål:

Kursdeltakerne skal lære grunnleggende arbeids-teknikker i smiing. Kurset omfatter også stell av essa, bruk av redskap, materialkunnskap og litt om herding, anløpning, essesveising og enkel overflatebehandling.

 

Nivå:

Kurset passer for nybegynnere og litt øvde. Det er ingen krav til forkunnskap.

 

Litteratur:

(Ikke obligatorisk, men kan være med på å utdype kurset.) Håvard Bergland: Kunsten å smi ISBN 82-05-27442-8 (Bergland er til salgs på Hjerleid). På biblioteket kan du kanskje få låne Per Bjørlykke: Yrkeslære for smeder. Det fins også mye interessant om smiing på nettet.

Innhold:

Deltakerne går gjennom ei øvingsrekke som omfatter smiing av glorake, grillgaffel, spiker, kroker, meisel, dor, helstålkniv og kanskje andre småting hvis tiden tillater det. Øvelsesrekka er allsidig utformet for å gi deg et grunnlag til å kunne fortsette å smi andre ting når du kommer hjem etter endt kurs.

 

Undervisning:

Kurset vil i hovedsak bestå i praktisk arbeid i smia, i tillegg til innføring i sikkerhet og noe teori om stål og stålets egenskaper.

Timetall:

Dette er et 45-timerskurs.

Ta med:

Gode arbeidsklær og -sko som tåler gnister. (Ikke syntetiske materialer som kan smelte). Ellers hansker, vernebriller, hørselvern og skinnforkle hvis du har.

Husk forsikring, dette er kursdeltaker sitt ansvar.

 

Hjerleid

Jøndalsvegen 3 B, 2662 Dovre
Tlf. (+47) 61 24 05 51 / (+47) 932 81 930
post@hjerleid.no

© HJERLEID